نماز توجه به خدا است حركتی است رو به بالا و صعود به سوی( اللَّه) انسان با نواختن آهنگ (اللَّهاكبر) دل خویش را به مقام قرب الهی رهنمون میدارد. خداوند دستور نماز را به بندگانش ابلاغ نموده است.( أقم الصلاة لذكری) نماز را برای یاد من به پا دارید. این آیه بیانگر آن است كه مهمترین دلیل امر به نماز، به یاد خدا بودن است.
یاد خداوند آثار و بركات زیادی در زندگی دنیوی و اُخروی انسان دارد كه از آن جمله آرامش در زندگی است.و مهمترین چیزی كه انسان در زندگی جستجو میكند رسیدن به آرامش است.در جای دیگر پس از بیان نماز و ذكر و یاد خداوند بشارت میدهد كه (عسی أن یبعثك ربّك مقاماً محموداً ) امید است خداوند تو را به مقام ارجمند برانگیزد.
امام صادق(ع) فرمود: از جمله فلسفه نماز این است كه به یاد خدا بپردازید تا از او غافل نشوید و یاد او از میان نرود.تجربه و حیات بشری نشان داده است كه هر امری كه دارای نظم و آهنگ خاصی نباشد و كیفیت آن بر عهده خود انسان گذاشته شود، كم كم رو به زوال میرود و به دست فراموشی سپرده میشود.
حال اگر نماز واجب نمیشد و تشکر از خداوند به خود انسان واگذار میشد آیا خیلی از افراد آن را فراموش نمیكردند. البته خداوند به این تشکرها و نمازها نیازی ندارد و چیزی عائد او نمیشود، بلكه تمامی سودش به خود ما بر میگردد، ولی آیا مشغلههای گوناگون و زیباییهای دنیا اجازه توجه به حضرت حق را در انسان فراهم مینمود؟
به راستی هر یك از ما مسلمانان چه مقدار به نمازهای مستحبی اهتمام داریم.در حالی که آنها نیز تشكر از خداوند است، پس چرا به جا نمیآوریم با این كه بسیار محدود و اختیاری ا ست پس برای نماز فوائد بسیار زیادی مترتب است كه یكی از آنها تشكر از خالق است و راه وصول به آن اقامه نماز است.
منابع: سوره طه آیه 14- اسراء آیه 79 -شیخ صدوق خصال ج 2 ص 532- علل الشرایع ص
:: بازدید از این مطلب : 1218
|
امتیاز مطلب : 27
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8