نوشته شده توسط : nahal

دردسرهای پرمویی در زنان

بدیهی است که این مساله از منظر زیباشناسی و روان شناختی برای خانم ها نه صرفا یک مشکل جسمی که عوارض روانی هم در پی خواهد داشت.

 


از تفاوت های مردان و زنان، یکی هم موقعیت متضاد آنان با پدیده «مو» است. اگر آقایان با مشکلاتی مثل ریزش مو و طاسی سر دست به گریبانند و در پی درمان به کاشت مو پناه می برند، برعکس خانم ها با مشکلی به نام پرمویی و موهای زائد مواجه می شوند و با انواع روش ها از لیزر تا اپیلاسیون به جنگ با این پدیده مزاحم بر می خیزند.

 

بدیهی است که این مساله از منظر زیباشناسی و روان شناختی برای خانم ها نه صرفا یک مشکل جسمی که عوارض روانی هم در پی خواهد داشت. چه بسا زنان و دخترانی که به دلیل این مشکل مورد طعنه و کنایه دیگران قرار گرفته اند، دچار ضعف اعتماد به نفس شده اند. همین نارضایتی از ظاهر گاهی موجب می شود که آنان دست به خود درمانی بزنند یا تحت تاثیر هرگونه تبلیغات تجاری در درمان این مشکل، سلامت خود را به خطر بیندازند.

● بیماری نهفته
اخیرا محققان انگلیسی دریافتند که پرمویی در زنان تنها یک مشکل ظاهری نیست، بلکه می تواند علامت یک بیماری نهفته در آنها باشد
. نزدیک به ۱۵ درصد از زنان، دارای موهای زائد هستند که یک اختلال هورمونی در اکثر موارد می تواند عامل اصلی آن باشد. علت ۷۰ تا۸۰ درصد وجود این موهای زائد می تواند نوعی سندرم تخمدان(PCOS) باشد. علاوه بر PCOS که عامل اصلی ناباروری است، علت نادرتر این مساله می تواند وجود تومور و یا اختلال در کار تیروئید و همچنین استفاده از داروهای خاص باشد. البته طبق آمارها بیش از ۱۰درصد جمعیت زنان کشورمان با آن درگیرند.

به طور کلی از نظر بافت شناسی روی پوست انسان ۳ گونه مو رشد می کند؛ یکی موهای دوران جنینی هستند که پس از تولد از میان می روند، دیگری موهای ظریف و کرک مانندی که تقریبا تمام سطوح پوست انسان را پوشش می دهند و در نهایت، موهای ضخیم تیره و مجعد که در مردان و زنان دیده می شوند. به رشد بیش از اندازه مو در مکان های خاصی از صورت و بدن خانم ها هیرسوتیسم یا پرمویی گفته می شود. رشد این موهای ضخیم به سطح هورمون های جنسی مردانه (آندروژن ها) که در زنان از تخمدان ها و غدد فوق کلیوی ترشح می شوند،مرتبط است. وجود مقدار محدودی از این هورمون های آندروژن در تمام زنان کاملا طبیعی است، اما زیادی آن باعث رشد بیش از حد موهای ضخیم می شود. در هیرسوتیسم گاهی سطوح هورمونی طبیعی است و علتی برای آن پیدا نمی کنیم. دکتر پوریا پیروزمند، متخصص پوست و مو درباره علل این بیماری می گوید: به طور کلی اگر بخواهیم علل پرمویی (هیرسوتیسم) را تقسیم بندی کنیم، در چند دسته می توان آن را بیان کرد؛ اختلالات ازدیاد هورمون آندروژن، علل غیروابسته به آندروژن، هیرسوتیسم ایدیوپاتیک و داروها. شایع ترین اختلالی که با ازدیاد هورمون آندروژن سبب پرمویی می شود، سندرم تخمدان پلی کیستیک یا همان کیست های تخمدانی است.

● کم کاری تیروئید
از علل دیگر در این دسته می توان به کم کاری تیروئید اشاره کرد. آترومگالی، بیماری های مزمن پوستی از جمله بیماری هایی هستند که سطح آندروژن در آنها طبیعی است، ولی با پرمویی همراهند. فنی توئین، دیازپوکساید، مینوکسیدیل و سیکلوسپورین هم داروهایی هستند که باعث پرمویی می شوند. به گفته دکتر پیروزمند، از مهم ترین دلایل پرمویی ارث است. نژاد آسیایی و مدیترانه ای و ازجمله نژاد ما، بی اشتهایی عصبی، چاقی و یائسگی، زمینه ساز پرمویی یا هیرسوتیسم هستند.

دکتر فرانک احسانی، متخصص پوست هم معتقد است: پر مویی در صورت، گردن و سینه زنان بیماری محسوب می شود و جزو درمان های زیبایی نیست. این علامت ها می تواند نشانه اختلالات غددی مانند هیپوفیز، تیروئید، تخمدان ها و غدد فوق کلیوی و برخی از بیماری های داخلی باشد یا بدون وجود عدم تعادل هورمونی نشانه افزایش حساسیت بافت ها به هورمون مردانه تستوسترون یا بیش سازهای آن در بدن باشد و در نتیجه این هورمون مردانه را فعال کرده و ایجاد علائم مردانگی می کند. در این گونه موارد معمولا عادت ماهانه به طور طبیعی رخ می دهد و بیمار علائم غیرطبیعی دیگر ندارد ولی در هنگامی که اختلالات غددی وجود دارد معمولا علائمی مثل اختلال قاعدگی، کاهش موهای سر، جوش های صورت، افزایش حجم عضلانی و چاقی می تواند همراه پرمویی باشد.

این متخصص پوست و مو با تاکید بر این که با مشاهده نخستین علائم پرمویی به متخصص پوست مراجعه شود، می گوید: بعد از یک شرح حال و معاینه اولیه بالینی معمولا علت پرمویی مشخص می شود و همچنین آزمایش هورمونی و سونوگرافی تخمدان به تکمیل و تعیین روند درمانی بیمار کمک خواهد کرد. همچنین مصرف برخی داروها نیز می تواند علت دیگری برای رشد موهای زاید باشد. بارداری نیز ارتباط معنی داری با این مساله دارد. بیشتر زنان در زمان بارداری به درجاتی از پرمویی دچار می شوند که در صورت، واضح تر از نواحی دیگر است . این پرمویی در نتیجه اثرات هورمونی دوران بارداری است و در فواصلی بعد از زایمان از بین می روند.
 

● درمان
به هر حال از آنجا که هر دردی درمانی دارد این مشکل نیز قابل درمان و کنترل است و برای معالجه آن راه های گوناگونی وجود دارد. مثلا روش های موضعی مختلفی وجود دارد که بیشتر خانم ها با آنها آشنایی دارند. استفاده از موچین، تراشیدن، موم ها و موبرهای شیمیایی، سفیدکننده ها و رنگ برها از روش های موضعی سنتی هستند.

اپیلاسیون، دپیلاسیون، الکترولیز و لیزر از دیگر روش ها و تکنیک هایی هستند که امروزه به کار می روند. برای همه زنان درمان زیبایی و داروهایی که اثر هورمون های مردانه را بر پیازهای مو کم می کنند کمک کننده است، اما باید توجه داشته باشید که از بین بردن ظاهری موها، علت اصلی ودرونی هیرسوتیسم را از بین نخواهد برد. پس تاکید می کنیم که حتما با مراجعه به پزشک علت را پیدا کنید.



:: بازدید از این مطلب : 1640
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal







:: بازدید از این مطلب : 1560
|
امتیاز مطلب : 30
|
تعداد امتیازدهندگان : 9
|
مجموع امتیاز : 9
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

عکسهای جالب و خنده دار با موضوع عابر بانک taknaz.ir

عکسهای جالب و خنده دار با موضوع عابر بانک taknaz.ir

 



:: بازدید از این مطلب : 1626
|
امتیاز مطلب : 13
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

 

ممکن است شما از سردردهای مزمنی رنج ببرید که پزشک متخصص شما علت آن را مشکل عضلات ناحیه گردن تشخیص داده باشد. برای بهبود وضعیت عضلات گردن مانند تمام عضلات دیگر باید آنها را با تمرینات ورزشی تقویت کنید. آنچه در پی می‌آید، نمونه‌ای از این تمرینات است:
1. تمرینات گردن جلو و عقب: شما می‌توانید این تمرین را به صورت نشسته یا ایستاده انجام دهید. دست‌ها را به قسمت جلوی پیشانی تکیه دهید و با سر خود به آنها فشار بیاورید. از هر گونه حرکتی در بدن خودداری کنید. تا 20 بشمارید و دست‌ها را بردارید.
همین حرکت را با قرار دادن دست‌ها در پشت سر تکرار کنید. این حرکت برای تقویت عضلات گردن بسیار مناسب است ضمن آنکه خطر آسیب دیدن این عضلات را به شدت کم می‌کند.

2. تمرین بالا را در حالی که دست خود را یک بار در سمت راست سر و گردن و بار دیگر در سمت چپ سر و گردن قرار داده‌اید، انجام دهید.
3. روی نیمکت مسطحی روی شکم دراز بکشید. شانه‌های شما روی نیمکت قرار بگیرند. یک وسیله مسطح مانند کتاب یا حلقه وزنه را روی گردن قرار دهید و با دست آن را بگیرید. سر خود را با وزنه به آرامی بالا و پایین ببرید. برای پیشگیری از آسیب، این کار باید به درستی و با دقت انجام شود.


:: بازدید از این مطلب : 1444
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

 

شما در هر هفته چند بار به سالن ورزش می‌‌‌روید تا تمرینات ورزشی خود را انجام دهید و بدن‌تان را سالم نگه دارید. پس باید همین کار را برای چشمان خود انجام دهید تا آنها را نیز سالم نگاه داشته و شاید هم تقویت کنید. ورزش دادن چشم باعث رفع خستگی آنها می‌شود و ناراحتی‌هایی مانند فرو رفتگی و همچنین برآمدگی چشم را تا حدود قابل توجهی برطرف می‌سازد.
برای انجام این ورزش‌ها به یک مداد نیزاحتیاج خواهید داشت. اگر از لنز طبی استفاده می‌کنید، ممکن است ترجیح دهید آن را از چشمان خود خارج کنید چون ممکن است در طول انجام این ورزش‌ها خم و جابه جا شوند. به هیچ وجه روی چشمان خود فشار اضافی وارد نیاورید و ترجیحا این کار را در مکانی آرام و به دور از سرو صدا انجام دهید یا اینکه اطرافیان خود را از کاری که می‌خواهید انجام دهید، مطلع سازید.

ورزش روزانه چشم

روی یک صندلی راحت بنشینید. کف دستان خود را آنقدر به هم بمالید تا گرم شوند. چشمان‌تان را ببندید و به‌آرامی‌کف دستان گرم خود را روی چشمان‌تان قرار دهید. عضلات خود را شل کرده و در حالی که احساس آرامش می‌کنید، چند نفس عمیق بکشید. این کار را به مدت چند دقیقه تکرار کنید.
حال چشمان خود را به مدت چند ثانیه (حدود پنج) محکم ببندید و سپس برای چند ثانیه تا جایی که برایتان امکان دارد باز کنید. این کار را 7 تا 8 بار تکرار کرده و سپس به آرامی ‌چشمان خود را ببندید و به حالت دایره و بدون فشار وارد کردن، آنها را با کف دستان خود ماساژ دهید. حدود یک دقیقه به این کار ادامه دهید. در مرحله بعدی به‌وسیله سه انگشت خود با ملایمت روی هر دو پلک بالا، فشار وارد کنید و در هر بار یک تا دو ثانیه نگه دارید و سپس فشار را آزاد کنید. این عمل را برای پنج بار تکرار کنید.
حال در هر حالتی که راحت هستید، بنشینید و چشمان خود را به جهت عـقربه ساعت بچرخانید، سپس دوباره همین کار را این بار در جهت عکس عقربه ساعت تکرار کنید. در بین این دو حرکت، چشمان خود را چند بار باز و بسته کنید. هر تمرین را پنج بار تکرار کنید.
حالا در نزدیک یک پنجره، در فاصله 15 سانتی‌متری از شیشه بنشینید و یک علامت هم سطح با چشمان خود روی شیشه بگذارید. این علامت باید به اندازه کافی بزرگ و تیره باشد تا بتوانید به‌راحتی آن را ببینید. یک برچسب کوچک سیاه یا قرمز رنگ برای این کار مناسب است. به سمت علامت نگاه کنید اما چشمان خود را به‌مدت 10 تا 15 ثانیه به پشت این علامت و به نقطه‌ای دوردست متمرکز کنید. حال چشمان خود را به‌مدت 10 تا 15 ثانیه روی علامت برگردانید. این کار را برای چند بار تکرار کنید. با انجام این کار می‌توانید چشمان خود را اول روی نقطه‌ای دور و سپس نزدیک متمرکز کنید.

ورزش با مداد

حالا مداد‌تان را بردارید و درحالیکه دست خود را کاملا صاف نگه داشته‌اید، آن را مستقیم در جلوی روی خود نگه دارید. درحالی‌که چشمان خود را به مداد دوخته‌اید آن را به آرامی ‌به طرف بینی خود بیاورید تا جایی که دیگر قادر به دیدن آن نباشید. این کار را 10 بار تکرار کنید. این ورزش ساده را می‌توان در هر زمان از روز انجام داد.

صفحه مانیتور دشمن چشم

سعی کنید این ورزش‌ها را هر روز انجام دهید. می‌توانید در هر ساعت دو ورزش را انجام دهید تا چشمان‌تان نیز وقت استراحت کردن داشته باشند. هرگاه با رایانه کار می‌کنید، چندی یکبار از جلوی صفحه مانیتور بلند شوید و خود را برای مدت کوتاهی سرگرم کار دیگری کنید. چنانچه شغل شما ایجاب می‌کند که به‌صورت طولانی مدت با رایانه کار کنید، هر 20 تا 30 دقیقه یک بار به نقطه دیگری نگاه کنید یا اینکه چشم‌های خود را ورزش دهید. این باعث می‌شود تا خستگی چشمان‌تان که به وسیله خیره شدن طولانی مدت به صفحه مانیتور به‌وجود آمده است، رفع شود.
رژیم غذایی مناسب و مصرف مکمل‌های غذایی به‌خصوص نیز به تقویت قدرت دید شما کمک می‌کنند. تحقیقات نشان داده‌اند هیدرات‌های کربن ضروری در تقویت دید چشم بسیار موثر هستند.


:: بازدید از این مطلب : 1710
|
امتیاز مطلب : 17
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal
دویدن با پای برهنه، مفیدتر از دویدن با کفش است
 

محققان با بررسی تاثیر پوشیدن یا نپوشیدن کفش‌های ورزشی جدید در هنگام دویدن دریافتند که هنگام دویدن با کفش، تنش بیشتری به مفصل ران، زانو و عضلات قوزک پا وارد می‌شود، این تنش‌ها حتی از پوشیدن کفش پاشنه بلند بیشتر است.
برای این تحقیق 68 نفر از جوانان(37 زن و 31 مرد) که هیچ نوع مصدومیت عضلانی استخوانی نداشته و مرتبا 15 مایل در هفته با کفش‌های جدید می‌دویدند، مورد بررسی قرار گرفتند. هر یك از شرکت کنندگان در این آزمایش، یک جفت کفش ورزشی با طراحی یکسان دریافت كردند، سپس حرکت دویدن آنها بر روی تردمیل مورد تحلیل قرار گرفت.
اطلاعات پس از زمان گرم شدن بدن و در حالی که دوندگان با سرعتی که خودشان ترجیح می‌دادند با آن سرعت به دویدن ادامه دهند، جمع آوری شدند. در مقایسه با دویدن با پای برهنه، محققان به نتایج پیچش بیشتر ماهیچه‌های ران، زانو و قوزک پا، افزایش گشتار چرخشی داخلی دوران و انحنای بیشتر ران، افزایش به طور متوسط 54 درصد در چرخش داخلی ران، 36 درصد در انحنای زانو، گشتاور مفصل، معیاری از میزان پیچش بر محوری است که مفصل بر روی آن قرار دارد دست یافتند.
همچنین پیاده روی با کفش‌های پاشنه بلند، 20 الی 26 درصد و دویدن با کفش‌های ورزشی 36 الی 38 درصد، گشتاور مفاصل زانو را افزایش می‌دهد.
محققان نتیجه گرفتند که هر چند دویدن با کفش‌های ورزشی به حفظ سلامتی بدن کمک می‌کند ولی باعث افزایش تنش در مفاصل ران، زانو و قوزک پا می‌شود.



:: بازدید از این مطلب : 1510
|
امتیاز مطلب : 29
|
تعداد امتیازدهندگان : 10
|
مجموع امتیاز : 10
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal
مصرف            فراورده های لبنی پرچرب و تهدید سلامت مصرف کنندگان
 


پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور از نگرانی هایی فعالان حوزه سلامت به شمار می رود . هم اینک تلاش هایی از سوی نهاد های مختلف کشور مبنی بر افزایش سرانه مصرف شیر در حال انجام است؛ این درحالی است که تشویق مردم به افزایش مصرف شیر به عنوان یک غذای سالم با عرضه محصولات پر چرب لبنی که مخل سلامت جامعه است، همخوان نیست. به اعتقاد متخصصان، چربی لبنیات مانند سایر چربی ها می تواند، عوارض زیادی داشته باشد که مهم ترین آن گرفتگی عروق است. گزارش زیر چشم اندازی دارد به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور و از سوی دیگر مضرات فراورده های پر چرب لبنی به ویژه شیر.
سرانه مصرف نوشابه در ایران 24 لیتر و در جهان 12 لیتر اعلام شده در حالی که سرانه مصرف شیر در کشور کمتر از 80 لیتر و در کشورهای توسعه یافته حدود 300 لیتر است . به عبارتی مصرف سرانه نوشابه های گازدار در کشور 2 برابر و مصرف سرانه شیر یک سوم کشورهای پیشرفته است. نوشابه های گازدار فاقد ارزش غذایی بوده و مصرف آن افزایش وزن، پوسیدگی دندان ها،پوکی استخوان و ... را به همراه دارد. اما شیر حاوی کلسیم، پروتئین، ویتامین ها و ... است که متاسفانه به دلایل مختلف که یکی از مهم ترین آن، گسترش نیافتن فرهنگ مصرف این ماده غذایی درکشور است با استاندارد کشورهای پیشرفته فاصله زیادی داریم.
یکی از دلایل پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشور مربوط به تحمل نکردن لاکتوز شیر از یک سوی یک چهارم افراد است. این افراد به دلیل دچار شدن به دل بهم خوردگی، نفخ و یا اسهال از مصرف شیر اجتناب می كنند در حالیکه می توانند، شیرهای بدون لاکتوز را که در سال های اخیر در کشور به تولید می رسد، مصرف کنند.
با توجه به اینکه سلامت، رشد و استحکام استخوان ها و دندان ها نیازمند کلسیم است که در بدن ساخته نمی شود، این کلسیم از منابع غذایی تامین می گردد که مهم ترین آن گروه لبنیات به ویژه شیر است .
به گفته دکتر ضیا الدین مظهری متخصص تغذیه، یک لیوان شیر حاوی 290 تا 300 میلی گرم کلسیم 386 میلی گرم پتاسیم و 190 میلی گرم سدیم است که افراد می بایست با توجه به سن، جنس و وضعیت فیزیولوژی خود از آن استفاده کنند . یک لیوان شیر کم چرب (240 سی سی ) دارای 90 کیلو کالری، یک لیوان شیر با چربی معمولی 120 کیلو کالری و یک لیوان شیر پر چرب دارای 150 کیلو کالری است که مقایسه این ارقام به خوبی نشان می دهد که مصرف شیر پرچرب، افزایش وزن مصرف کنندگان را به همراه دارد . علاوه بر نقش موثر کلسیم در استحکام بخشی به استخوان ها و دندان ها، کلسیم موجود در شیر برای عملکرد طبیعی عضلات، تشکیل لخته خون و فعالیت های طبیعی سیستم عصبی هم ضروری است تا جایی که بدون کلسیم، سیستم عصبی قادر به انتقال پیام های عصبی نیست. پژوهش های اخیر نشان داده است که کلسیم در کاهش وزن، پیشگیری از سرطان روده بزرگ، کاهش عوارض یائسگی، تنظیم فشار خون و پیشگیری از بیماری های قلبی نیز نقش موثری داشته است .
به عقیده دکتر ربابه شیخ الاسلام، مدیر بهسایت ایران با وجود آنکه 90 درصد مردم دریافت کلسیم ناکافی دارند که عوارض ناشی از آن ابتلا به پوکی استخوان است، نمی توان به آنان که معمولا از اضافه وزن و یا چاقی رنج می برند و همین چاقی می تواند، بیماری های قلبی -عروقی و مشکلات اسکلتی استخوانی را به همراه داشته باشد، توصیه کرد که مواد لبنی پر چرب بخورند.
به گفته دکتر مظهری ،هر چند نباید فراموش کرد، چربی های شیر از نظر تامین انرژی و دریافت ویتامین های محلول در چربی برای کودکان مفید است، اما برای افراد دچار چربی خون، مصرف شیرهای کم چرب و فاقد چربی توصیه می شود . چربی های شیر عموما چربی های اشباع شده هستند و خطرهای استفاده از شیرهای پرچرب علاوه بر گسترش چاقی و افزایش وزن، گرفتگی عروق و از دست دادن حالت ارتجاعی رگ ها ست. همچنین پژوهش های صورت گرفته، بیانگر رابطه معکوس میان میزان جذب کلسیم شیر و چربی شیر است . به این معنا که هر چه چربی شیر ببیشتر باشد، فرایند جذب کلسیم را با اختلال همراه می سازد .
با وجود توصیه متخصصان کشور مبنی بر استفاده از لبنیات کم چرب، متاسفانه بیشتر مردم از مضرات چربی لبنیات آگاه نبوده و به دلیل توصیه متخصصان تغذیه مبنی بر تاکید بر مصرف فراوردهای لبنی، نوع پر چرب آن را انتخاب می کنند.
دکتر شیخ الاسلام در این مورد می گوید: بر اساس یک نظر سنجی صورت گرفته در بهسایت ایران با عنوان اینکه "خامه جزو كدام یك از گروه های غذایی محسوب می شود؟" 60 درصد اظهار داشتند که "خامه جزو گروه لبنیات است" در حالی که بر خلاف باور عموم، خامه در گروه شیرینی ها و چربی ها جای می گیرد.
مدیر پایگاه اطلاع رسانی تغذیه و سلامت( بهسایت ایران ) با انتقاد از سیاست قیمت گذاری فراورده های لبنی هشدار می دهد: شیوه کنونی قیمت گذاری که تنها محدویت افزایش قیمت را شامل محصولات کم چرب کرده، تولید کنندگان فراورده های لبنی را به سمت تولید محصولات پر چرب سوق داده است. بر اساس چند پژوهش میدانی انجام شده در سطح شهر تهران، توزیع کنندگان فراورده های لبنی اظهار داشته اند که تنها یک چهارم محصولات عرضه شده به آنان را محصولات کم چرب و بقیه را گروه پر چرب تشکیل می دهند.
وی با تاکید بر لزوم آموزش های مناسب به مردم در مورد انواع فراورده های شیری، روش های نگهداری ، مصرف و... تصریح کرد: با توجه به پایین بودن مصرف سرانه شیر در ایران ضروری است در کنار شیوه های گوناگون فرهنگ سازی، دولت نسبت به اصلاح سیاست های قیمت گذاری نیز اقدام کند. همچنین ضروری است، وزارتخانه های بازرگانی و بهداشت بر خلاف رویه موجود، نسبت به اعمال مالیات و افزایش بهای محصولات مضر برای سلامت اقدام کرده، سود ناشی از آنرا به محصولات حامی سلامت تخصیص دهند. با اعمال یارانه و کاهش قیمت می توان مردم را به خرید محصولات غذایی حامی سلامت تشویق کرد که این اقدام می تواند،حرکت مثبتی در جهت سلامت جامعه و کاهش بار بیماری ها به شمار آید.



:: بازدید از این مطلب : 1425
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

 

تبریز ،شهری كه باید از نو دید
 


 تبریز از آن دسته شهرهایی است كه به چند بار دیدن می‌ارزد. كافیست برای یك‌بار هم كه شده، سری به یكی از تاریخی‌ترین شهرهای ایران یعنی تبریز بزنید تا با قدم زدن در این شهر، راه رفتن در دل تاریخ را تجربه كنید.
برای آنهایی كه تبریز را هنوز ندیده‌اند، توصیه می‌شود برای نخستین مقصد گردشگری خود سری به بازار تبریز بزنند.این بازار كه چند روزی است در فهرست میراث جهانی به عنوان یكی از نوادر معماری جهان ثبت شده، چشم هربیننده‌ای را به خود خیره می‌كند.
بسیاری معتقدند این بازار بزرگ‌ترین بازار مسقف دنیاست و البته به خاطر همین است كه بسیاری از گردشگران اروپایی و آمریكایی هر بار كه به ایران می‌آیند، این بازار را در بسته گردشگری خود قرار می‌دهند.
حدود یك كیلومتر راهپیمایی در این بازار كه در سال 1354 هجری شمسی در فهرست آثار ملی ثبت شده، فرصت مناسبی به شما می‌دهد تا علاوه بر خرید بهترین سوغات‌های تبریزی، حس خوب قدم زدن در بازاری تاریخی را نیز تجربه كنید.
توصیه می‌شود اگر به این بازار رفتید، حتما از مسجد جامع تاریخی این شهر كه در دل این بازار قرار گرفته است نیز دیدن كنید.
خریدن شیرینی‌جات تبریزی كه در صدر آنها قرابیه قرار گرفته است، دیگر پیشنهاد این ستون است. البته تبریزی‌ها، شیرینی‌های معروف دیگری همچون نوقا و اریس نیز دارند كه خوشمزه هستند.
برای رفع خستگی نیم روزی هم می‌توانید به یكی از رستوران‌های سنتی این شهر بروید و مشهورترین غذای این شهر را سفارش دهید؛ كوفته تبریزی كه این روزها آوازه‌ای جهانی پیدا كرده، در نظرسنجی از گردشگران در صدر غذاهای این شهر زیبای كشورمان قرار گرفته است.
خرید چرم‌های دست‌دوز نیز می‌تواند یكی از پیشنهاد‌های بازدید از این شهر زیبا به شمار رود.اما در یك جمله اگر تا به حال به تبریز سفر كرده‌اید و سری به ارگ تبریز، بنای تاریخی ربع رشیدی ، بنای زیبای ائل‌گلی و مقبره‌الشعرا نزده‌اید، توصیه می‌شود كه دوباره رخت سفر بربندید و سری به شهری بزنید كه دیدنش برای چند بار ارزش دارد.



:: بازدید از این مطلب : 1446
|
امتیاز مطلب : 24
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7
تاریخ انتشار : 22 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal

 

 

 

آتشی افروختی در دل و جانم که مپرس...

 

آنقدر سوخته ای روح و روانم که مپرس...

 

من به سودای عشق تو رها کردم جان...

 

آنچنان خار نمودی دل و جانم که مپرس...

 

رسم عاشق کشی و حجب امانتداری...

 

هر دو را ترک نمودی به خدایی که مپرس ...

 

به لبانم شرری در دل و جانم سوزیست...

 

که به یک شعله زند خرمن آهی که مپرس...

 

گفتمت از چه مرا خار نمودی تو چنین...

 

گفتی خموش سیه سرنوشتی که مپرس...

 

 



:: بازدید از این مطلب : 1433
|
امتیاز مطلب : 22
|
تعداد امتیازدهندگان : 8
|
مجموع امتیاز : 8
تاریخ انتشار : 21 مرداد 1389 | نظرات ()
نوشته شده توسط : nahal



بعضی از روایات، ماه رمضان را ابتدای سال قمری برشمرده‌اند، چنانچه حضرت امام صادق(ع) فرموده‌اند: «اگر ماه رمضان [از آفات] سالم و در امان باشد، تمام سال سالم خواهد بود». بنابراین کسانی که اهل بیداری و توجه‌اند، قبل از ورود به این میهمانی بزرگ، در پی کسب آمادگی‌های روحی لازم هستند، تا بتوانند از این فرصت ویژه بهترین بهره‌ها را بگیرند، و خصوصاً آنکه خود را برای ورود به شب‌های قدر و برقراری ارتباط قوی و محکم با صاحب آن، یعنی حجّت حق در عالم مهیا کنند.

در این نوشتار سعی شده تا چند نمونه از برجسته‌ترین آداب ورود به این ماه بزرگ به موعودیان گرامی تقدیم شود. باشد که توفیق عمل به آن را بیابند.

سید بن طاووس از جمله عالمان نادری است که مراحل مختلف «مراقبه» را طیّ نموده و بدون تردید به محضر والای امام عصر خویش شرف‌یاب شده است. عطر توحید و ولایت، پویندگان راه خدا را در تمامی آثار و نوشته‌های او سرمست می‌کند. کتاب اقبال الاعمال از جمله نوشته‌های این عالم بزرگ، مقام شامخی را در بین آثار وی داراست. ایشان، خود دربارة کتابش چنین می‌گوید:

«در ابتدای ورود به ماه رمضان، این کتاب را که مشتمل بر: اعمال ماه است، حاضر می‌کنم، می‌بوسم و بر چشم و سر گذارده، به سینه و قلبم می‌چسبانم، زیرا می‌بینم که آن از طرف پروردگار و صاحب اختیارم به من هدیه شده تا درب‌های خیر و خوبی و پیروزی را به رویم بگشاید». سید بن طاووس(ره) در این کتاب آداب ورود به ماه بزرگ رمضان را چنین برشمرده است:

جهت آمادگی برای ورود به میهمانی خداوند، رعایت چند نکته برای اهل مراقبه لازم و ضروری است که آنها را به ترتیب اولویت بیان می‌کنیم:

1. نماز شکر

چون سالک، دریافت که ماه مبارک رمضان آغاز سالی است که می‌توان در آن، به وسیلة عبادت به سعادت و کمال دست یافت و در شب قدر، تدبیر و میزان امور رقم می‌خورد و دعاها مستجاب می‌شود، شایسته می‌بیند که با به جا آوردن نماز شکر، با سال گذشته وداع کرده، به استقبال سال آینده رود و به جهت نجات از خطرهای سال گذشته و دست‌یابی به رضایت پروردگار و توفیق درک سال جدید، با فراغت کامل و به دور از بیماری‌ها و آفات باطنی و ظاهرى، شکر الهی را به جای آورد.

2. توبه و استغفار

آنگاه توبه را از خویشتن شروع می‌نماید، از خدا به خاطر کوتاهی‌ها و ظلم‌هایی که در حق او نموده، طلب عفو و گذشت کرده و از سستی‌هایی که در اصلاح و پاکی قلب، جهت توجه و عنایت خداوند روا داشته، و همچنین دربارة کم‌کاری‌های اعضای و جوارح خود در عبادت و عقب انداختن توبة نصوح، از خداوند بخشش می‌طلبد و از جانب هر عضوی از اعضای خود صدقه می‌دهد؛ زیرا خداوند فرموده است:

إنّ الحسنات یذهبن السّئیات1

کارهای نیک آثار گناهان را می‌زداید.

آنگاه به جهت آثار و خواص فراوان صدقه، به ازای هر روز و شب از سال آینده، قرص نانی صدقه می‌دهد.2

نماز با فضیلت توبه: انس بن مالک می‌گوید: پیامبر اکرم(ص) روز یکشنبة ماه ذیقعده خارج شد و فرمود: ای مردم! کدام یک از شما می‌خواهد توبه کند؟ مردم گفتند: همه می‌خواهیم توبه کنیم. حضرت فرمود: غسل کنید، وضو بگیرید و چهار رکعت نماز بخوانید و در هر رکعت پس از حمد، سه مرتبه سورة «قل هوالله احد» و یک بار «قل اعوذ برب الفلق» و یک بار نیز «قل اعوذ برب الناس» را بخوانید و سپس 70 مرتبه استغفار کنید.3 و در پایان استغفارها «لا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم» گفته، پس از آن بگویید:


«یا عزیز یا غفّار إغفر لی ذنوبی و ذنوبَ جمیع المؤمنین و المؤمناتِ فإنّه لا یغفر الذّنوبَ إلّا أنت»، سپس پیامبر اکرم(ص) فرمود: هر بنده‌ای از امّت من که این عمل را انجام دهد، از آسمان به او خطاب می‌شود: ای بندة خدا! اعمالت را از سر گیر و دوباره شروع کن؛ زیرا توبة تو پذیرفته و گناهانت آمرزیده شده است. و ملکی از زیر عرش ندا می‌دهد: ای بندة خدا! برکات و خیرات الهی بر تو و بر خاندان تو و بر فرزندان تو باد! و ملکی دیگر چنین ندا می‌دهد که ای بندة خدا! دشمنان تو در قیامت از تو راضی می‌شوند! و ملکی دیگر می‌گوید: ای بندة خدا! با ایمان کامل می‌میری و دین تو محفوظ می‌ماند و قبرت گشاده و نورانی می‌گردد! و ملکی دیگر چنین ندا می‌دهد: ای بندة خدا! پدر و مادرت از دست تو راضی و خشنود می‌شوند، اگرچه بر تو خشمناک و ناراضی بوده‌اند و این نماز موجب بخشش پدر و مادر و فرزندانت گردید و روزی تو در دنیا و آخرت گسترش پیدا کرد و زیاد شد. در پایان هم جبرئیل می‌فرماید: خودم هنگام جان کندن نزد ملک الموت حاضر می‌شوم و سفارش تو را به او می‌کنم تا در آن لحظة سخت با تو مدارا و نرمی کند و فشار جان کندن هیچ خدشه‌ای به تو وارد نسازد و روح تو از جسدت با ایمان خارج شود. مردم از آن حضرت(ص) سؤال کردند: اگر شخصی در غیر ماه این عمل را انجام دهد، همین آثار بر نماز وی مترتب است؟

حضرت فرمود: مانند همین امور برای او نیز هست و حضرت جبرئیل(ع) در هنگام معراج، این کلمات و نماز را به من تعلیم فرمود.4

3. توسل به آستان پروردگار

چنانچه گذشت، ماه رمضان، اول سالِ بعضی از خواص و اهل سرّ ـ صلوات الله علیهم اجمعین ـ می‌باشد؛ پس شایسته است به کرم و رحمت الهی متوسّل شوی و از او درخواست کنی تا تو و هر آنچه که تو را در اجرای فرامین او، در طول سال آینده یاری می‌دهد نگه دارد؛ همان طور که اگر انسان بخواهد به مسافرتی یکساله برود، برای یافتن راهنما و نگهبان و رفیق سفر و جانشین برای امور روزانه در طول مدت غیبتش باید تلاش نماید و چنانچه برای سال جدید آمادگی نداشته باشد، گویا سفر یک‌ساله‌ای را شروع کرده، نسبت به سرنوشت و پیش آمدهای آن بی‌اطلاع است. پس چه بی‌نیازی والاتر از خداوند متعال تا تمامی امور سال آینده خویش را به او بسپاری و با اطمینان خاطر سفر خود را شروع نمایى؟5

4. توسل به حضرات ائمه معصومین(ع)

مهم‌ترین مسئله‌ای که سالک در شب اول ماه باید انجام دهد، توسل به نگهبانان و حامیان خود، یعنی ائمة مصومین(ع) می‌باشد. او باید آبرو و چهرة نورانی آنان را در پیشگاه خداوند شفیع قرار دهد؛ زیرا روی سیاه و ظلمانى، شایستة توجه به خداوند با عظمت و صاحب جلال نیست. سالک باید در توسّل به آستان آن بزرگواران با لطافت بسیار سخن گوید و حالت گریه و تضرع و پریشانی خود را زیاد کند تا مورد قبول آن حضرات واقع شده، شفاعتش کنند و قبول و موفقیّت در اعمال را در راستای خشنودی خداوند برای او از حضرت احدیّت مسئلت و درخواست نمایند؛ زیرا حضرت حق کریم است و انسان‌های بزرگوار و کریم را ردّ نخواهد کرد، به ویژه این اولیا که خداوند آنان را به عنوان درب‌های رحمت و روشنی‌بخش راهش در بین آفریده‌ها قرار داده، آنان را با کرامت و بزرگواری تربیت نموده و دستور پناه دادن بندگانش را به آنان داده است. چه بسا ممکن است انسان هنگام توسّل، با عنایت یک ساعتة آنها به سعادتی نائل شود که با عبادت یک سال نمی‌تواند آن را کسب کند؛ پس فرصت را غنیمت شمار و پس از عرض سلام و حمد و ثنای آنان چنین بگو: «ای آقای من! تو در این شب حمایت کننده و نگهبان امت و کریم‌ترین آفریده‌ها هستى، میهمانی را دوست داری و از جانب خداوند مأمور هستی که پناهگاه بندگان باشی و این بنده، میهمان خداوند و تو است و به حضرت حق و آستان شما پناه آورده است؛ پس بنده‌ات را پناه ده و پذیرایی‌اش نما و پذیرایی مرا در این شب عزیز، ورود در جمع دوستان و شیعیان خود قرار ده و دعا و شفاعت و ولایت خود را شامل حالم نما و در پیشگاه خداوند وساطت کن تا از بخشش و پذیرش و رضایت او بهره‌مند گردم و با نظر رحمتی به سویم بنگرد که پس از آن هیچ گاه ناخرسندی و خشمی نباشد و مرا به شیعیان خود که در بارگاه قرب الهی آرمیده‌اند و دوستانی که گوی سبقت را از همگان ربوده‌اند، ملحق نما؛ چون که شفاعت شما در پیشگاه خداوند ردّ نمی‌شود و برای شما نزد خداوند شأن و منزلت والایی است، پس ای سرپرست و زمامدارم! به حق آن مقام و منزلتی که خداوند به شما عنایت فرموده است از شما می‌خواهم که آنچه تقاضا کردم به من عنایت فرمائید و به میزان بزرگواری‌تان بر آن بیفزایید و به پستی و کم مقداری و بدحالی من ننگرید؛ زیرا در میهمانی انسان‌های بزرگوار بخشش بر آنان گران نیست و هیچ‌گاه بخشش و عطاهای ایشان به مقدار ارزش ناچیز میهمانانشان محدود نمی‌باشد، چرا که لطف و عطا همواره در خور بخشایندگان است. ای آقایان من! شما بودید که بزرگواری را به بزرگواران و شیوة بخشش و سخاوت را به انسان‌های سخاوتمند آموختید؛ اگر جود و بخشش یادآوری گردد، شما ابتدا و انتها و اصل و فرع آن هستید و اگر سخن از بزرگواری به میان آید، شما معدن و سرچشمة آن می‌باشید؛ چه، درخواست کننده از شما ردّ نمی‌شود و آرزومندان درگاهتان ناامید نمی‌گردند.


مولای من! تو چه وقت مرا از ضیافت خویش محروم ساخته‌ای و در محفلت به هلاکت دچار نموده‌اى؟! نه، از تو چنین عملی با میهمانت بسیار بعید است».

خلاصه آنکه سالک باید با تمام وجود در به دست آوردن لطف، شفاعت و ترحّم حضرات ائمه(ع) بکوشد تا با عمل یک ساعتة خود سعادت سال آیندة خویش را تأمین کند و با کوشش اندک فضایل عظیم را کسب نماید، سپس این توسل را در هر روز و شب با سلام دادن به آن بزرگواران و ذکر بعضی از آنچه گذشت ادامه دهد.6
5. پاک کردن اموال با خمس

از مراقبات و اعمال مهمی که سالک پس از توبه و پاک کردن قلب باید انجام دهد آن است که به وسیلة پرداختن خمس، خوردنی‌ها و نوشیدنی‌ها، پوشاک و مسکن و هر آنچه که شخص روزه‌دار با آن سر و کار دارد را پاک و طاهر نماید و بهتر آن است که خمس اموالش را ابتدای ماه بدهد تا عبادات و اعمالش از راه حلال انجام پذیرد



:: بازدید از این مطلب : 1519
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5
تاریخ انتشار : 21 مرداد 1389 | نظرات ()