قدیمی ها فکر می کردند تقدیر و سرنوشت هرکس از پیش نوشته شده. این سرنوشت را می شد با نگاه کردن به ستاره ها دریافت.
به گزارش سه نسل، آن ها اعتقاد داشتند ماه و سال تولد، خیلی از ویژگی های شخصیتی و اخلاقی فرد را تعیین می کند.
مثلا می گفتند متولدین اسفند احساساتی هستند و متولدین دی، بیشتر پزشک می شوند. دانشمندان هیچ وقت تاثیر کواکب بر خصوصیات اخلاقی افراد را تایید نکرده اند و تنها تاثیر ماه های مختلف تولد، تاثیر آب و هوا بر رشد کودک است اما خواندن این اعتقادات قدیمی برای سرگرمی خالی از لطف نیست.
چند ماه پیش سرویس سلامت کودکان فاکس نیوز اعلام کرد ماه تولد افراد بر بینایی، عادت های تغذیه ای، سلامت عمومی و طول عمرشان اثرگذار است.
تحقیقات جدید نشان می دهد بچه هایی که در فصل بهار متولد می شوند در آینده بیشتر احتمال دارد دچار بی اشتهایی عصبی شوند.
در ابتدا این سرخط خبری باورهای خرافی گردش کواکب را به ذهن مان آورد، اما با بررسی بیشتر متوجه شدیم تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده که هرکدام نتایج جالبی را به جامعه بشری ارائه داده اند.
از دکترداوود لکستانی، متخصص اطفال درباره تاثیر زمان تولد بر سلامت عمومی پرسیدیم و او گفت تمام تحقیقات انجام شده در این زمینه هنوز وارد منابع پزشکی نشده اند، پس نمی توان به آنها تکیه کرد.
به علاوه ممکن است هر یک از این بیماری ها علت ناشناخته دیگری هم داشته باشد که هنوز دانش بشر به آن نرسیده است. در ادامه برخی از این تحقیقات را مرور می کنیم.
● تاثیر زمان تولد بر بیماری های احتمالی
پیش از این هم مطالعاتی بر مبنای تاثیر تولد در فصل بهار و ابتلا به بیماری های مختلف از قبیل اسکیزوفرنی، ام اس و حتی دیابت نوع یک انجام شده است. دانشمندان معتقدند این بیماری ها دراثر تاثیرات محیطی فصل بهار بر مادر باردار ایجاد می شوند. از این عوامل محیطی می توان به سطح ویتامین D، عفونت های خاص فصل بهار و تغییرات تغذیه ای مادر اشاره کرد. البته هنوز نمی توان نتیجه این تحقیقات را به صورت نظریه علمی پذیرفت.
● تاریخ تولد و طول عمر
مطالعات انجام شده در سوئد و دانمارک نشان داده متولدین خزان بیشتر از سایر افراد عمر می کنند.
● تاثیر تاریخ تولد بر وزن
یکی دیگر از تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان داده نوزادان آفریقایی و آمریکایی متولده شده در تابستان و پاییز نسبت به کودکانی که در فصول دیگر سال متولد می شوند وزن تولد کمتری دارند. از سویی کودکانی که در پاییز به دنیا می آیند در ماه های ابتدای زندگی به خوبی متولدین فصول دیگر وزن نمی گیرند.
● تاریخ تولد و ساعت بیولوژیک بدن
سال گذشته هم گروهی از محققان با بررسی موش های آزمایشگاهی دریافتند ماه تولد حتی می تواند بر ساعت بیولوژیک بدن هم اثر بگذارد. موش های مورد مطالعه این محققان که در زمستان متولد شده بودند قابلیت تطابق کمتری با چرخه نور در فصل تابستان داشتند. آنها معتقدند این ویژگی در مورد انسان های متولد فصل زمستان هم می تواند صادق باشد.
● تاریخ تولد و بینایی
در سال ۲۰۰۸ گروهی از محققان در مجله علمی چشم پزشکی خبر دادند که تولد در تابستان می تواند سبب ابتلا به نزدیک بینی یا دوربینی متوسط تا شدید در بچه ها شود.
● تاریخ تولد و حساسیت
بچه هایی که در پاییز به دنیا می آیند به احتمال ۵/۹ درصد بیشتر از دیگر کودکان به آلرژی غذایی مبتلا می شوند. از سویی اگر کودکی در ماه های خرداد و تیر دنیا بیاید به احتمال ۵ درصد بیشتر از دیگر کودکان به برخی غذا ها حساسیت نشان می دهد. بچه های متولد آذر و دی هم در این تحقیق بررسی شده اند و محققان گفته اند اگر کودکی در این ماه ها به دنیا بیاید به احتمال ۳ برابر کودکان دیگر دچار اگزما و خس خس سینه می شود.
● تاریخ تولد و ام اس
سال ۲۰۰۴ عده ای از دانشمندان اعلام کردند اگر کسی در اردیبهشت به دنیا بیاید در بزرگسالی با احتمال بیشتری به بیماری های دستگاه عصبی مرکزی از جمله ام اس مبتلا می شود و در مقابل، تولد در آذر خطر ابتلا به این بیماری ها را کاهش می دهد. این محققان معتقدند تغییرات شدت نور خورشید و در نتیجه ساخت ویتامین D در بدن مادر می تواند بر تشکیل و نمو سلول های دستگاه عصبی مرکزی جنین اثر بگذارد و سبب اختلاف در احتمال ابتلای افراد به بیماری های دستگاه عصبی مرکزی از قبیل ا م اس و آلزایمر شود.
● تاریخ تولد و شخصیت
محققان دریافته اند تولد در فصل تابستان از فرزندتان فردی بشاش می سازد و تولد در فصل زمستان او را فردی غمگین می کند. این تیم تحقیقاتی گفته اند ساعت بیولوژیک مغز انسان در روزهای ابتدای تولد تنظیم می شود و کمبود نور در فصل پاییز باعث می شود کودک متولد شده در این فصل در خطر ابتلا به بیماری افسردگی فصلی یا اسکیزوفرنی قرار گیرد.
● تاریخ تولد و سرطان خون
محققان بعد از بررسی های آماری خود دریافته اند بیشتر مبتلایان به سرطان خون در فصل بهار به خصوص فروردین متولد شده اند.
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3