قابل توجه خانم ها : در زمستان لاک نزنید
نوشته شده توسط : nahal

 

 

 

چرا خانم ها در زمستان نباید لاک بزنند؟

حتما می‌‌دانید که نگهداری از پوست در فصل‌های مختلف سال باید متناسب با همان فصل باشد. با شروع ناگهانی فصل سرما، یکی از شایع‌ترین اتفاقاتی که برای افراد به‌خصوص خانم‌ها می‌افتد مسئله خشکی پوست است و مسلما با سردتر شدن هوا، این ناراحتی و عوارض آن شدیدتر خواهد شد.

حتما می‌‌دانید که نگهداری از پوست در فصل‌های مختلف سال باید متناسب با همان فصل باشد. با شروع ناگهانی فصل سرما، یکی از شایع‌ترین اتفاقاتی که برای افراد به‌خصوص خانم‌ها می‌افتد مسئله خشکی پوست است و مسلما با سردتر شدن هوا، این ناراحتی و عوارض آن شدیدتر خواهد شد، اما چه خوب است تا شما خانم‌های عزیز بدانید چطور باید از پوست‌تان در برابر سرما نگهداری کنید و با حفظ رطوبت مناسب، پوستی شاداب و سالم داشته باشید. دکتر بهروز باریک‌بین، متخصص پوست،‌ مو و زیبایی اصول نگهداری پوست، مو و ناخن در فصل سرما را به طور کامل برای‌تان شرح می‌دهند.

دست‌‌های‌تان را کمتر بشویید

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که بیماران در فصل پاییز و با آمدن سرما با آن مواجه می‌شوند خشکی بیش‌ازحد پوست است که در نهایت به اگزمای پوستی منتهی می‌شود. با بروز سرما و استفاده از وسایل گرمازا رطوبت پوست کاهش پیدا می‌کند و نهایتا به خشکی،‌ خارش و ترک خوردن پوست می‌انجامد. این مسئله به‌خصوص در افرادی که زمینه آلرژی دارند شایع‌تر است، یعنی اگر فردی زمینه‌ای از آسم تنفسی یا دینیت آلرژیک داشته باشد، در این صورت بیشتر مستعد ابتلا به اگزمای پوستی در فصل سرما خواهد بود. چنین افرادی در فصل سرما دچار قرمزی پوست به همراه خارش در برخی از نواحی بدن می‌شوند و با استفاده از یکسری عوامل تحریک‌کننده این علائم در آن‌ها وخیم‌تر خواهد شد. به دنبال مشکلات پوستی و اگزما‌هایی که در فصل سرما برای گروهی از افراد به وجود می‌آید، دسته‌ای از عادت‌ها و رفتارها این وضعیت را تشدید می‌کنند.

برای مثال برخی افراد به واسطه شغل‌شان بیش‌ازحد دست‌های‌شان را می‌شویند. مثلا خانم‌های پرستاری که از بیماران مراقبت می‌کنند و باید دستان‌شان به طور مرتب شسته شود یا کسانی که شیرینی‌پز یا نانوا هستند و همین‌طور جراحان که به واسطه شغل‌شان مرتب مشغول شست‌وشوی دستان‌شان با مواد شوینده هستند بیش از دیگران مستعد به خشکی پوستند.

 صابون زمستانی، صابون تابستانی

یکی از ساده‌ترین راهکارهایی که می‌توان برای حل خشکی پوست در فصل سرما به کار برد، انتخاب نوع شوینده‌هاست. توصیه می‌کنیم تا در این فصل از صابون‌های ملایم مانند صابون‌های کرم‌‌دار یا گلیسیرینه استفاده کنید تا پوست‌تان خشک نشود، بنابراین صابونی که برای هوای سرد انتخاب می‌کنید باید ملایم‌تر از فصل‌های دیگر باشد.شوینده‌های غیرصابونی نیز گزینه بسیار مناسبی برای شست‌وشوی صورت هستند، چون این شوینده‌ها اثر پاک‌کنندگی متعادل‌تری نسبت به شوینده‌های معمولی دارند و رطوبت پوست را حفظ کرده و از خشک شدن آن جلوگیری می‌کنند. بهترین کاری که می‌توانید بعد از شستن پوست‌تان انجام دهید، استفاده از یک مرطوب‌کننده مناسب است.

 زمان استفاده از مرطوب‌کننده

بهتر است بعد از این‌که پوست‌تان را شست‌وشو دادید و در حالی که پوست هنوز رطوبت خود را حفظ کرده به دنبال استفاده از آب و مایع شوینده، یک مرطوب‌کننده مناسب را روی پوست‌تان بمالید. مرطوب‌کننده‌‌های فراوانی در بازار وجود دارند؛ بهتر است کسانی که زمینه ابتلا به آلرژی دارند از ملایم‌ترین مرطوب‌کننده استفاده کنند.می‌توانیم بگوییم بهترین چرب‌کننده و مرطوب‌کننده وازلین است، چون این ماده هم خشکی را به خوبی از بین می‌برد و هم مانع تبخیر رطوبتی که پوست به دنبال شست‌وشو جذب کرده می‌شود، علاوه بر این بدون رنگ و بواست و با این خصوصیات احتمال آلرژی افراد به وازلین تقریبا در حد صفر است. به افرادی  که زمینه آلرژی آتوپیک یا اگزمای سرشتی دارند، توصیه می‌کنیم به دنبال شست‌وشو از این چرب‌کننده عالی استفاده کنند.

در درجه بعد افراد می‌توانند از اوسرین به عنوان چرب‌ و مرطوب‌کننده بسیار خوب استفاده کنند؛ میزان روغنی شدن پوست به دنبال مصرف اوسرین نسبت به وازلین کمتر است. همانطور که گفتیم مرطوب‌کننده‌های فراوانی در بازار وجود دارد اما به طور کلی این مواد به ۲ دسته کرم و پماد تقسیم می‌شوند؛ پمادها چربی بیشتری نسبت به آب دارند و گروه کرم‌ها آب آن‌ها قابل توجه‌تر است و بیشتر رطوبت را می‌رساند و کمتر به عنوان چرب‌کننده استفاده می‌شود به همین دلیل مصرف‌کنندگان بیشتر کرم‌ها را ترجیح می‌دهند، چون احساس چرب بودن و برق زدن پوست به دنبال استفاده از آن خیلی کمتر است. ولی باید این مسئله را در نظر بگیرید که کرم‌ها نیز معایبی دارند.

   ضدآفتاب حتی در فصل سرما

این اشتباه شایعی است که خیلی از خانم‌ها فکر می‌کنند چون در فصل پاییز و زمستان نور آفتاب مستقیم وجود ندارد، اشعه فرابنفش هم وجود نخواهد داشت در صورتی که چنین تفکری باعث می‌شود تا شایع‌ترین فصل‌هایی که خانم‌ها با آن‌ها مشکل پیدا می‌کنند، پاییز و زمستان باشد. باید بدانید آفتاب  فصل سرما هم مانند آفتاب تابستان برای پوست‌تان زیا‌نبار است.

در این فصل شاهد این موضوع هستیم که بسیاری از افراد از کرم ضدآفتاب استفاده نمی‌کنند به این دلیل که فکر می‌کنند دیگر نور مستقیم آفتاب وجود ندارد، به همین علت دچار صدمات مختلف پوستی ناشی از آفتاب می‌شوند. ما توصیه می‌کنیم در این فصل نیز مانند بهار و تابستان از کرم‌های ضدآفتاب استفاده کنید و بهتر است ۲۰ دقیقه قبل از این‌که از منزل یا فضای مشخص خارج می‌شوید، ضدآفتاب را به نواحی که در معرض نورخورشید هستند مانند صورت، گوش، پشت دست و گردن بزنید و هر ۲ تا ۳ ساعت آن را تمدید کنید تا بتوانید حداکثر حفاظت در برابر اشعه فرابنفش نور خورشید را از پوست‌تان کرده و این را بدانید که حتی در هوای ابری هم باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.

از ناخن‌های‌تان غافل نشوید

گاهی‌اوقات شاهد این مسئله هستیم که پوست اطراف ناخن ترک می‌خورد یا ریش‌ریش می‌شود، باید بگوییم که عامل اصلی این مسئله نیز خشکی پوست است. کسانی که مرتب مشغول شست‌وشوی دست‌های‌شان هستند پوست اطراف ناخن‌های‌شان به دنبال بیش از حد مرطوب شدن و دوباره خشک شدن رطوبت خود را از  دست می‌دهد و مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد. البته بعضی از کمبودهای غذایی مثل کمبود آهن، کلسیم یا ویتامین‌های گروه B نیز می‌توانند مزید برعلت باشند که گاها می‌بینیم با مصرف مولتی‌ویتامین‌های مربوط به مو و ناخن که از انواع آن در بازار موجود است رفع می‌شوند البته مصرف چنین مکمل‌هایی باید تحت نظر پزشک صورت گیرد. مصرف ویتامین‌های گروه D نیز در بهبود این وضعیت بسیار موثر هستند. بنابراین اگر تغذیه افراد شامل ویتامین‌ها به‌خصوص گروه C، پروتئین و کربوهیدرات کافی باشد ضمانت کافی برای سلامت پوست، مو و همین‌طور ناخن‌ها وجود دارد بنابراین مصرف چنین مواد مغذی می‌تواند پوست شما را در هر فصلی تقویت کند.

   از شامپو بچه استفاده کنید

باید بدانید که خشکی مو هم می‌تواند مثل خشکی پوست به وجود آید و این مسئله منجر به شکنندگی بیش از حد و رخداد موخره می‌شود. برای پیشگیری از این ناراحتی به خانم‌ها توصیه می‌کنیم تا از شامپوهای ملایم مانند شامپو بچه یا شامپوهای مخصوص موهای رنگ شده و خشک و نهایتا از نرم‌کننده و چرب‌کننده‌هایی مثل روغن زیتون، نارگیل و کرچک که همگی می‌توانند مانع خشک شدن بیش از حد مو، ایجاد موخوره و شکنندگی آن شوند استفاده کنند تا رطوبت مناسب را به موهای‌شان برگردانند.علاوه بر این‌ها خانم‌ها می‌توانند از سرم‌های مو نیز برای رفع خشکی و حفظ رطوبت مو استفاده کنند. توصیه می‌کنیم به دنبال استحمام انتهای موهای‌شان را به سرم آغشته کنند تا مانع خشکی آن‌ها شوند.

  لیف و کیسه ممنوع!

باید بدانید مواد افزودنی که به کرم‌ها اضافه می‌شوند، می‌توانند عامل اگزمای پوستی یا تماسی شوند و برای خانم‌هایی که مرتبا برای مرطوب کردن بدن‌شان از آن‌ها استفاده می‌کنند دردسرساز باشند و از طرفی عطر و اسانس‌هایی که به کرم‌ها اضافه می‌شوند تا به مصرف‌کننده احساس بهتری دست دهد، در واقع یک نوع آروماتراپی با این روش انجام می‌دهند و باعث جذب مصرف‌کننده به استفاده بیشتر از کرم می‌شوند.

این خود یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین عواملی است که باعث ایجاد آلرژی پوستی می‌شود. کسانی که از خشکی پوست در این فصل رنج می‌برند بهتر است میزان شست‌وشوی خود را به حداقل برسانند، بنابراین این افراد چه در مورد شستن دست،‌ صورت یا دوش گرفتن و حمام کردن در هوای سرد باید مراقب باشند و تعداد دفعات را کاهش دهند. در این میان می‌توانیم به افراد مسن اشاره کنیم که به واسطه سن‌شان نسبت به زمان جوانی، پوست خشک‌تری دارند و در فصل سرما این خشکی افزون خواهد شد و اگر بخواهند طبق گذشته به استحمام خود ادامه دهند، ممکن است دچار خشکی بیش‌ازحد، خارش و به دنبال آن اگزمای پوستی شوند، بنابراین به این افراد و همچنین کسانی که پوست‌های حساس دارند توصیه می‌کنیم هفته‌ای یک یا ۲ بار بیشتر به حمام نروند.

افرادی که پوست خشک و حساس دارند نباید به هیچ عنوان از لیف و کیسه استفاده کنند زیرا باعث تحریک بیش‌ازحد پوست بدن می‌شوند و به دلیل حساس بودن پوست صدمات زیانباری به آن وارد می‌شود. در ضمن همانطور که اشاره کردیم، این افراد باید از صابون‌های گلیسیرینه یا کرم‌دار یا شوینده‌های غیرصابونی استفاده کنند تا خشکی پوست‌تان تشدید نشود و رطوبتی که در حمام جذب پوست می‌شود از بین نرود.

  لاک نزنید

خوب است در اینجا به این نکته مهم در مورد خانم‌‌ها اشاره کنیم که یکی از عواملی که باعث بروز ناراحتی‌هایی در ناخن می‌شود  استفاده از لاک ناخن و به دنبال آن مصرف استون یا هر نوع پاک‌کننده دیگر است که منجر به خشکی بیش از حد پوست اطراف ناخن و شکنندگی آن می‌شود.

 خانم‌ها می‌توانند برای جلوگیری از این مسئله کمتر از لاک ناخن استفاده کنند .

تقویت‌کننده و سفت‌کننده‌هایی که در بازار برای تقویت ناخن موجود است به نوعی از خشکی بیش از حد ناخن جلوگیری کرده و کاری می‌کند تا در برابر رطوبت بیش از حد نیز مقاوم شود، در واقع این مواد همان کاری را که یک وازلین انجام می‌دهد می‌کنند و خانم‌هایی که دچار شکنندگی و ترک خوردن ناخن می‌شوند می‌توانند از لاک و محافظ‌های ناخن استفاده کنند یا کمی از وازلین به دستان‌شان بمالند و ناخن‌های‌شان را چرب کنند چون این حرکت همان کار تقویت‌کننده‌ها را انجام می‌دهد.

  هم A مهم است  هم B

شاید تا چند سال پیش اولین معیار برای انتخاب ضدآفتاب اشعه فرابنفش نوع B بود. اشعه UVB عامل اصلی ایجاد آفتاب‌سوختگی، سرطان پوست و برنزه شدن است. همانطور که می‌دانیم امروزه روی ضدآفتاب‌ها عددی به نام SPF درج شده که افراد به قوت آن می‌توانند به قدرت ضدآفتاب برای حافظت در برابر اشعه فرابنفش نوع B پی ببرند.SPF به این معناست که کرم ضدآفتاب می‌تواند چقدر در برابر اشعه UVE محافظت داشته باشد و مانع از قرمز شدن و آفتاب‌سوختگی پوست شود پس اگر بخواهیم تنها به این عدد اکتفا کنیم برای انتخاب ضدآفتاب تنها اشعه UVB را در نظر گرفته‌ایم اما امروزه ضدآفتاب مناسب و خوب علاوه بر UVB جلوی اشعه فرابنفش نوع A را نیز می‌گیرد و پوست را در برابر این اشعه‌ها محافظت می‌کند.تحقیقات نشان می‌دهد عامل اصلی پیری زودرس پوست و چین و چروک‌های اضافی ناشی از اشعه UVA خورشید است.

این اشعه بالاترین مقدار طول موج را نسبت به UVB دارد و میزان نفوذش به داخل پوست عمیق است بنابراین یک ضدآفتاب خوب باید پوست را در برابر تمام اشعه‌های مضر خورشید محافظت کند. فراموش نکنید که عامل اصلی ایجاد چین و چروک‌های پوستی بیشتر UVA است،  در سالن‌های سولاریوم از UVA برای برنزه کردن پوست استفاده می‌شود بنابراین این اشعه در ایجاد تیرگی و سوختن پوست نقش مهمی دارد. سعی کنید هنگام خرید ضدآفتاب به گزینه محافظت پوست در برابر اشعه UVB و هم UVA توجه کنید و هنگام خرید روی جعبه ضدآفتاب یا بروشور آن را بخوانید تا متوجه شوید که آن ضدآفتاب هم جلوی اشعه آفتاب از نوع A و هم B را  می‌گیرد.

 

نکته‌ای که در مورد ضدآفتاب‌ها وجود دارد این است که افرادی که پوست حساسی دارند ممکن است به بعضی از عناصر موجود در ضدآفتاب‌های شیمیایی حساسیت داشته باشند و مصرف آن موجب بروز حساسیت‌هایی مانند التهاب پوست در چنین افرادی شود. توصیه می‌کنیم تا در مورد اطفال زیر یک ماه و زنان باردار از ضدآفتاب‌های فیزیکی استفاده شود. ضدآفتاب‌های فیزیکی محصولاتی هستند که در آن‌ها از عناصر فیزیکی مانند زینک اکساید و تایتلنیوم‌دی اکساید استفاده شده است که به خوبی می‌تواند جلوی اشعه UVB و UVA را بگیرند. ضدآفتاب‌های فیزیکی اغلب شامل فیلترهایی هستند که توانایی بازگرداندن نور خورشید را دارند و با نور آفتاب واکنش شیمیایی انجام نمی‌دهند؛ مزیتی که این نوع ضدآفتاب نسبت به عناصر ضدآفتاب‌های شیمیایی دارد این است که احتمال ابتلا به آلرژی به آن‌ها خیلی کم است و کسانی که آلرژیک هستند به راحتی می‌توانند از این نوع ضدآفتاب‌ استفاده کنند؛ این نوع ضدآفتاب عمدتا برای اطفال و بانوان باردار یا شیرده  توصیه می‌شود.





:: بازدید از این مطلب : 302
|
امتیاز مطلب : 14
|
تعداد امتیازدهندگان : 4
|
مجموع امتیاز : 4
تاریخ انتشار : جمعه 7 بهمن 1390 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: