همه ما بالاخره یک روز پیر میشویم، پوستمان چین و چروک میخورد، آثار اخمکردنها و خندههای دوران جوانی بهصورت چینهای عمیق روی صورتمان باقی میماند، نقاط سیاه و بدشکل روی پوست صورتمان پیدا میشود و… واقعیت این است که هیچچیز نمیتواند جلوی گذشت زمان را بگیرد ولی پیشرفت علم، این امکان را در اختیار شما گذاشته که آثار پیری را از چهره بزدایید.
همه ما بالاخره یک روز پیر میشویم، پوستمان چین و چروک میخورد، آثار اخمکردنها و خندههای دوران جوانی بهصورت چینهای عمیق روی صورتمان باقی میماند، نقاط سیاه و بدشکل روی پوست صورتمان پیدا میشود و… واقعیت این است که هیچچیز نمیتواند جلوی گذشت زمان را بگیرد ولی پیشرفت علم، این امکان را در اختیار شما گذاشته که آثار پیری را از چهره بزدایید.
راه حل، از بین بردن پوست کهنه و خراب و تولید پوست جدید است.کاری که جلادادن یاresurfacing نامیده میشود. البته در حال حاضر روشهایی مانند پیلینگ شیمیایی، استفاده از امواج رادیویی و درم- ابرژن برای این منظور بهکار میروند، اما استفاده از لیزر برای جلادادن یا جوانسازی پوست که گاه پیلینگ لیزری هم نامیده میشود، طرفداران بیشتری پیدا کرده است، زیرا نهتنها مشکلی برای بیمار ایجاد نمیکند و خونریزی هم ندارد، بلکه پزشک کنترل بیشتری روی آن دارد. و به این ترتیب، پزشک حتی میتواند چین و چروکهای ظریف اطراف چشم و لب را درمان کند.
روش کاردر این روش پزشک یک دسته پرتو لیزر را به منطقه مورد نظر می تاباند. این پرتوها لایه خارجی پوست را تخریب میکنندو وقتی با انرژی کمتر به لایه های عمقیتر پوست میرسند، با ایجاد انرژی گرمایی باعث تحریک سلولهای عمقی پوست و ساختهشدن کلاژن جدید میشوند. فیبرهای کلاژن، پروتئینهای ارتجاعی هستند که باعث قوام پوست میشوند. پس از بهبود زخمهای ناشی از عمل، پوست جدیدی میروید که صافتر و شفافتر از قبل است.روشی که به آن اشاره شد، لیزر کاهنده نام دارد.
خود این روش نیز انواع مختلف دارد که پزشک برحسب شرایط بیمار از آن استفاده میکند. اما در دو سال اخیر، روش دیگری طرفدار پیدا کرده که لیزر غیرکاهنده نام دارد. در این روش، امواج لیزر که ضعیفتر از نوع قبل هستند، بدون آسیبرساندن به لایه خارجی پوست، از آن عبور میکنند و لایههای عمقیتر را درمان میکنند. درنتیجه مدت زمان بهبودی بسیار کوتاهتر استاما در عوض، انجام روش اخیر به چندین جلسه درمان نیاز دارد و شاید نتیجه نهایی چند هفته بعد از آخرین جلسه نهایی درمان حاصل شود.
استفاده از لیزر برای جوانسازی پوست در موارد زیر کاربرد دارد:۱ از بین بردن خطوط و چروکهای ظریف تا متوسط روی صورت، بهویژه بالای لب، گونه و پیشانی۲ صاف کردن و تقویت پوست ، پلکها۳ از بین بردن چین و چروکهای گوشه چشم۴ از بین بردن خطوط اخم۵ رفع نقاط قهوهای ولکهای پوست ناشی از افزایش سن۶ بهبود و صاف کردن جوشگاههای ناشی از جراحی یا صدمات۷ رفع خطوط چهره سیگاریها۸ رفع آسیب پوستی ناشی از آفتاب۹ رفع آثار آکنه یا آبله مرغانقبل از عمل پزشک در مورد سابقه بیماریهای قبلی و داروهای مصرفی شما سوالاتی میکند و پوست شما را به دقت مورد معاینه قرار میدهد.
در ضمن در مورد نحوه عمل و نتایج آن برای شما توضیح میدهد تا انتظار واقعبینانهای از عمل داشته باشید. همچنین امکان دارد چند عکس از زوایای مختلف از شما بگیرد تا بعدا نتوانید ادعا کنید لیزر هیچ فایدهای نداشته و سرتان کلاه گذاشتهاند!احتمالا پزشک از شما میخواهد طی چند روز قبل و بعد از عمل از آسپیرین یا بروفن استفاده نکنید، زیرا خطر خونریزی را بالا میبرند. مصرف ضد آفتاب هم از توصیههای اساسی است که از یک هفته قبل تا ۶ ماه بعد از عمل جزء واجبات محسوب میشود.در ضمن صبح روز عمل به هیچوجه آرایش نکنید. عمل جوانسازی برحسب وسعت ناحیه عمل، میتواند در مطب پزشک متخصص و یا در اتاق عمل بیمارستان انجام شود.
قبل از عمل، پزشک با استفاده از بیحسی موضعی پوست شما را بیحس میکند و احتمال دارد از یک داروی آرامبخش هم برای ریلکس کردن شما استفاده کند. در موارد جوانسازی خیلی وسیع، حتی ممکن است پزشک از بیهوشی عمومی کمک بگیرد. برحسب وسعت ناحیه، عمل ممکن است از ۲ دقیقه تا ۲ ساعت طول بکشد.از آنجایی که در صورت استفاده از لیزر کاهنده، تمام پوست شما ملتهب و زخمی میشود. پزشک ناحیه مورد درمان را با استفاده از کرمهای خاص مرطوب میکند و یا برای چند روز از یک بانداژ روی صورت استفاده میکند. در این حالت، پوست قرمز و ملتهب شده و دلمه میبندد.
ناحیه عمل باید از معرض نور خورشید دور باشد و پس از بازکردن بانداژ باید از ضدآفتاب استفاده شود. برحسب نوع لیزر بهکار رفته و قدرت ترمیم پوست، قرمزی صورت ممکن است از چند روز تا چند ماه باقی بماند و لااقل ۷-۱۴ روز هم نمیتوانید آرایش کنید. ولی لیزر غیر کاهنده چند دقیقه بیشتر طول نمیکشد و قرمزی خفیفی ایجاد میکند که تنها چند ساعت باقی میماند. در ضمن شما میتوانید بلافاصله بعد از عمل، آرایش کنید.شاید به همین دلیل این روش در ۲ سال اخیر طرفداران بیشتری پیدا کرده است!شایعترین عارضه عمل، تیره شدن نقاطی از پوست است که ۳ تا ۴ هفته پس از عمل ایجاد میشود و ممکن است چند ماه باقی بماند.
عارضه بعدی، التهاب و قرمزی پوست است که خودش برطرف میشود. عفونتهای پوستی بهویژه با ویروس تبخال هم عارضه دیگری است که با درمان مناسب، بهراحتی رفع میشود.بهطور کلی درنظر داشته باشید که:- چین و چروکهایی که بر اثر افزایش سن و تماس طولانی با آفتاب ایجاد میشوند (مانند چروکهای اطراف چشم و دهان) پاسخ خوبی به درمان میدهند.- چین و چروکهای ناشی از بهکارگیری مداوم عضلات صورت (مانند خط اخم) به کمک لیزر بهبود مییابند ولی حذف نمیشوند و چند سال بعد، به همان دلیلی که قبلا ایجاد شده بودند، سر و کله شان پیدا میشود. جوشگاههای خفیف و متوسط ناشی از آکنه ممکن است بهبود یابند ولی لیزر روی جوشگاههای شدید کمتر تاثیر دارد.فراموش نکنید که جوانسازی نمیتواند چروکهای عمیق را درمان کند یا پوست اضافی را حذف کند. در ضمن نتایج آن هم همیشگی نیست، چون بالاخره شما باز هم پیر میشوید، باز هم اخم میکنید، باز هم میخندید و بالاخره باز هم چروک میشوید
.یک تحقیق پژوهشگران دانشگاه استانفورد امریکا برای بررسی میزان رضایت مشتریان از عمل جوانسازی پوست با کمک لیزر یا همان پیلینگ لیزری، ۲۷ نفری ۲۵( زن و ۲ مرد) را که تحت این عمل قرار گرفته بودند، مورد بررسی قرار دادند. سن این افراد بهطور متوسط، ۵۰ سال بود. پژوهشگران یک روز پس از لیزر، ۳ روز بعد، ۱، ۳ و ۶ هفته بعد و سپس ۲ سال و نیم بعد سوالهایی را برای این افراد مطرح کردند که نتایج جالبی بهدست آمد:روز بعد از عمل، ۳۷ درصد بیماران گفتند که در مورد نتایج عمل نگران هستند و ۱۱ درصد هم آن را یک تجربه وحشتناک توصیف کردند.
در ضمن ۲۶ نفر آنها گفتند که هنگام لیزر احساس ناراحتی کردهاند، هرچند ۱۲ روز بعد، دیگر هیچکدام چنین احساسی نداشتند.بعد از گذشت ۳ ماه، هر ۲۷ نفر معتقد بودند که ظاهر بهتری پیدا کردهاند ولی این میزان پس از ۲ سال و نیم از ۱۰۰ درصد به ۸۸ درصد رسید. در ضمن تعداد افرادی که حاضر بودند دوباره تحت این عمل قرار گیرند، در این مدت از ۸۹ درصد به ۷۱ درصد رسید.بعد از گذشت ۲ سال و نیم، ۷۵ درصد بیماران گفتند که استفاده از این روش را به دیگران توصیه میکنند.هیچکدام از بیماران عوارضی مانند ایجاد عفونت یا پیدایش جوشگاه را گزارش نکردند. البته برخی از آنها دچار نامنظمیهایی در رنگ پوست شده بودند و ۸ درصد هم گفتند که پوست آنها حساستر و آسیبپذیرتر شده است
:: بازدید از این مطلب : 1269
|
امتیاز مطلب : 20
|
تعداد امتیازدهندگان : 7
|
مجموع امتیاز : 7